Уляна Супрун зазначила, що ріпчаста цибуля містить мало вітамінів та мінералів, тож ліпше споживати зелену цибулю та порей. В останніх багато вітамінів А, К, В6 та магнію.
– В цибулі є пребіотики — речовини, які полюбляє кишкова мікрофлора. Втім, розчинну клітковину цибулі можна замінити в раціоні коренеплодами: селерою чи пастернаком, вівсяною та перловою кашею чи яблуками, – зазначила Супрун.
За її словами, цибуля корисна для печінки: знижує рівень цукру в крові, допомагає нормалізувати баланс ліпопротеїнів та зменшує запалення. У такому випадку її можна замінити кропом, корицею, кінзою та насінням коріандру.
Супрун додала, що можна посмажити редиску, яка також багата на сірковмісні сполуки, і може дати певну солодку гіркоту та аромат.
Щоб зробити ніжнішими паштет чи печеню, вона пропонує потушкувати замість цибулі багаті на клітковину та мінерали яблука, груші, пастернак чи селеру.
Залишити коментар