Понад 20 тонн цибулі викинули на сміттєзвалище Любомля – люди її позбирали й продали

26.09.2016 / Відео, Новини

Нещодавно на любомльське сміттєзвалище викинули понад 20 тонн цибулі. Жителі навколишніх населених пунктів, пригледівши що овоч у нормальному стані, вирішили позбирати його собі. Більше того, продали здобич у Любомлі на базарі. Дешеву цибулю розібрали у продаців за лічені години.

Про це депутати Любомльської районної ради говорили 23-го вересня під час засідання комісії з питань законності, правопорядку, дотримання прав людини, депутатської діяльності та етики.

“Понад 20 тонн цибулі працівники митного поста “Ягодин” не пропустили через кордон й відправили на утилізацію на міське сміттєзвалище. А потім вона потрапила дивним чином до обійсть населених пунктів та на прилавки ринків у Любомлі”, – повідомив головуючий комісії Олексій Марчук.

За словами депутата райради Олексія Хом’яка, на “Ягодині” не пропустили цю цибулю, бо вона не пройшла фітосанітарний контроль (була прив’яла). Й люди переповідали, що представники відповідних служб привезли її на утилізацію на любомльське сміттєзвалище (оскільки митниця не має власного сміттєзвалища й підписала договір з Любомльською міськрадою про викидання відходів). Виконавці пофотографували, що доставили зіпсований товар у призначене місце, й поїхали. Не минуло й двох годин, як завбачливі господарі навипередки позбирали цю цибулю.

Депутат районної ради Ігор Торба зазначив, що серйозність ситуації й в тому, що могли чи можуть бути масові отруєння тією цибулею.

1 Коментар Понад 20 тонн цибулі викинули на сміттєзвалище Любомля – люди її позбирали й продали

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*