Понад 2 тисячі волинських підприємців все ще платять своїм працівникам менше «мінімалки»

15.12.2017 / Новини

За результатами опрацювання поданої звітності за ІІІ квартал 2017 року та з урахуванням звітності з єдиного внеску за звітний період на Волині залишаються 2,2 тис. суб’єктів господарювання, котрі виплачують заробітну плату меншу від мінімальної.

Про це повідомила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Підвищення мінімального рівня оплати праці до 3723 гривень відповідно до ухваленого Верховною Радою України державного бюджету на 2018 рік матиме позитивний вплив на стан наповнення бюджетів усіх рівнів. Водночас наймані працівники матимуть належні соціальні гарантії, але лише за умови офіційного працевлаштування, – інформує Перший.

«Робота з тими працедавцями, котрі не дотримуються визначених державою норм оплати праці зажди залишається актуальною та пріоритетною для фахівців ДФС. Від того, наскільки сумлінні працедавці в оплаті праці залежать показники надходжень податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску.

За цим – фінансове забезпечення країни, армії, громад та соціальний захист населення», – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів наголосила, що в межах компетенції фахівці ДФС спільно з представниками виконавчої влади систематично спілкуються з працедавцями на засіданнях міжвідомчих комісій та робочих груп з питань дотримання гарантій в оплаті праці найманим працівникам.

Зокрема, з початку року в державних податкових інспекціях проведено співбесіди майже з 2400 податковими агентами, які порушували вимоги законодавства у сфері оплати праці. Ще понад 2000 працедавців заслухано на засіданнях комісій та робочих груп в органах місцевої влади. 20 матеріалів щодо роботодавців – злісних порушників трудового і податкового законодавства передано до органів прокуратури.

«Ми не ставимо за мету тиснути на бізнес чи застосувати штрафи. Але, враховуючи нинішній стан економічних процесів та положення пенсійного законодавства, кожен працедавець повинен усвідомити рівень правової та моральної відповідальності перед державою, громадою та найманими працівниками за стан нарахування і виплати зарплати. Лише легальне працевлаштування гарантує громадянам соціальний захист та пенсійне забезпечення в майбутньому, сприяючи збільшенню надходжень до бюджетів», – підсумувала Світлана Савчук.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*