Понад 100 тисяч аліментників не пустили за кордон

11.11.2018 / Новини

Заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко заявила, що з початку року з боржників по аліментах було стягнуто майже 4 мільярди гривень на користь дітей.

Про це вона сказала під час прес-конференції щодо результатів роботи ДВС за ІІІ квартали 2018 року, передає прес-служба відомства.

За її словами, у 2018 році велика увага Мінюсту приділена питанню стягнення заборгованості зі сплати аліментів та заробітної плати.

“Завдяки оновленому законодавству у сфері захисту прав дітей державним виконавцям Мін’юсту вдалося стягнути з початку року 3,8 млрд грн аліментів на користь 541 тисячі дітей”, – розповіла Глущенко.

Вона додала, що у середньому на одну дитину стягнуто 7 тисяч гривень.

Заступник міністра зазначила, що наразі майже 133 тисячам боржників з виплати аліментів обмежено право виїзду за кордон, керування автомобілем, користування зброєю та полювання.

Також повідомляється, що складено 26,7 тисяч протоколів про притягнення боржників до адміністративної відповідальності і судами винесено 2151 постанову про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт.

Раніше міністр юстиції Павло Петренко заявив, що з 29 серпня вступає в дію друга черга пакету законів щодо посилення покарання за несплату аліментів.

Петренко додав, що за останні півроку з початку дії першого так званого пакету законів “Чужих дітей не буває”, було стягнуто понад 2.7 млрд гривень на користь майже півмільйона українських дітей.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*