Помічники нардепів Волині та Рівненщини здобували досвід на тренінгу від Програми РАДА

11.12.2019 / Новини

Команда народного депутата Ігоря Гузя у Луцьку взяла участь у триденному тренінгу для помічників-консультантів парламентарів від Волинської та Рівненської областей.

Захід організували представники Програма РАДА у рамках проекту «Дні парламенту в регіонах». Тренінг проводився на тему: «Діяльність народного депутата та його команди».

Як розповів директор Програми РАДА Ігор Когут, такі зустрічі, першочергово, об’єднують спільною метою їх учасників. Налагодження співпраці відбувається на основі попереднього досвіду, здобутого внаслідок реалізації проєкту «Модельний округ».

З його слів, завдяки активній співпраці з народними депутатами України та Апаратом Верховної Ради, у Києві вдалося відкрити освітній центр, аналогів якому досі не було. І практику його функціонування уже застосовують в округах.

Також в університетах створені «ІнфоРади» – стенди для розміщення інформації про різноманітні проєкти і можливості залучення молоді до їх реалізації. Також створили багато роздаткових матеріалів, що слугують у щоденній роботі помічників нардепів.

Відповідно до програми тренінгу, розглянули питання: що може і повинен робити народний депутат, як і з ким він повинен взаємодіяти, яким є порядок роботи Верховної Ради, що таке закон і як він пишеться та ухвалюється, хто забезпечує діяльність ВРУ, як працює Апарат Верховної Ради і секретаріат комітетів та багато іншого.

Також відбулись майстер-класи від нардепів з Волині VIII і IX скликань та їхніх помічників, зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування та ін.

Усім учасникам заходу вручили відповідні сертифікати.  

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*