Помічники Гузя побували на місці зливу нечистот Володимир-Волинською птахофабрикою

08.10.2019 / Новини

Злив нечистот у відстійники Володимир-Волинської птахофабрики, які звідти потрапляють у відкритий грунт, – факт, що неабияк насторожив мешканців навколишніх населених пунктів та й, власне, княжого міста.

Стурбований можливою надзвичайною екологічною ситуацією і народний депутат Ігор Гузь. Він офіційно звернувся до відповідних правоохоронних та екологічних структур, аби вони негайно відреагували на подію, дали роз’яснення та, за необхідності, застосували правові важелі впливу на розповсюджувачів відходів.

Сьогодні на місці події побували помічники парламентаря – Андрій Бокоч, Віктор Хиць, Валентина Романюк. Вони оглянули територію і записали відео. На ньому видно, що від моменту, коли громадськість забила на сполох від «червоних рік крові», – жодних рухів.

Окрім того, що самі нечистоти перестали зливати, поруч не працює техніка, на території двох таких відстійників – один охоронець і автівки, що, ймовірно, належать представникам птахофабрики. Хоча за час перебування помічників на місці можливої надзвичайної екологічної ситуації вони не зустріли представників жодних контролюючих чи перевіряючих органів.

«Надзвичайно стійкий і неприємний запах поширюється на території. Жахливе видовище навколо. Ніде немає спеціальної загорожі. Зовсім неподалік – населені пункти. Люди скаржаться на погане самопочуття після вдихання цих неприємних запахів. Звертаються в лікарню, де, навіть, підтверджуються страшні діагнози у місцевих жителів. Ми не дамо вбивати людей. Просимо керівництво птахофабрики звернути на це увагу. Впевнені, що громадськість теж контролюватиме ситуацію. Так бути не повинно», – розповів Андрій Бокоч.

Володимир-Волинська прокуратура розпочала кримінальне провадження (ч.1 ст.239) за фактом можливого забруднення земель у Володимир-Волинському районі.

Ситуацію із відстійниками птахофабрики нардеп тримає «на пульсі».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*