Польська церква виступила з різкою забороною щодо УПЦ

16.11.2018 / Новини

Польська церква заборонила своїм священикам контактувати з представниками Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви.

Відповідна заява з’явилась на офіційному сайті Польської автокефальної православної церкви.

Святіший Архієрейський Собор забороняє священикам Польської автокефальної православної церкви вступати у літургійні та молитовні контакти з “духовенством” так званого Київського Патріархату і так званої “Автокефальної православної церкви”,– йдеться у документі.

Причиною такого рішення у Польській православній церкві називають те, що “в минулому було багато зла”.

З приводу “розділеного православ’я” в Україні Польська церква закликала провести зустріч глав помісних церков.

Не називаючи жодних імен, у ППЦ заявили, що “особи, позбавлені висвячення єпископів і священиків, які не можуть бути лідерами у встановленні миру в Православній Церкві України”.

 

Читайте також:

1 Коментар Польська церква виступила з різкою забороною щодо УПЦ

  1. польска зарубижна церква московского патриархата яких йе багато по всему свити забороннила а не католическа церква и снова людей водять в обман поляки поважають украину и людей украинских и гадайте що зробили росияни як вийшли на украинску землю з 1939року як издивались з украинских людей и з цеков и забороняли ходити у церкви люде одумайтись що ви робите буте украинцями а не москалями и подивиться що робиться на сходи украини любите БОГА и украину и гоните провокаторив бо вони вас завидуть в гоену огнену буде так .

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*