Польща закликала свою діаспору повідомляти про антипольські заяви в інших країнах

15.02.2018 / Новини

На сайтах посольств Польщі з’явився лист із закликами до поляків, які живуть за кордоном, повідомляти польській владі про ймовірні антипольські висловлювання.

Відповідні листи з’явилися на сайтах польського посольства в Парижі та в Буенос-Айресі,повідомляє Deutsche Welle.

Як повідомляється, голова польського Сенату Станіслав Карчевський звертається до польської діаспори та поляків за кордоном. Посилаючись на закон про інститут національної пам’яті, він закликає «вжити всі дії, необхідні для відновлення історичної правди і захисту доброго імені Польщі і поляків».

«Я прошу документувати антипольські висловлювання, несправедливі формулювання і думки і відповідати на них. Прошу повідомляти наші посольства, консульства і почесних консулів про наклеп, який порушує добре ім’я Польщі», – йдеться в листі.

Він також закликав «використовувати добре і довгострокове співробітництво з представниками національних органів влади, органів самоврядування, громадських організацій» для просування інформації про Польщі та поляків.

«Я вважаю, що ваші дії стануть ефективним інструментом в боротьбі за добре ім’я Польщі і поляків», – йдеться в документі.

За його словами, поляки постійно стикаються з «протиправною, несправедливою і, перш за все, хибною фразою «польські табори смерті» і звинуваченнями поляків в співучасті у Голокості».

За його словами, цей факт «ображає гідність і національну гордість» поляків.

Зазначимо, що на сторінках представництв Польщі в Україні станом на ранок 15 лютого таких заяв не було.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*