Польща вводить нові правила працевлаштування іноземців

27.07.2016 / Новини

Запрошення на роботу в Польщу видаватимуть за новими правилами: роботодавцю доведеться заплатити за запрошення, а також вносити соціальне і медичне страхування.

Про це інформує “Володимир Медіа” з посиланням на polsha24.com.

Працевлаштування іноземців на підставі спрощеної процедури, відомої як оформлення за заявою роботодавця, спричиняє багато порушень, вважає Національна інспекція з праці. Ця процедура дозволяє громадянам шести країн, в тому числі Білорусі, України та Росії, працювати в Польщі протягом 6 місяців поспіль протягом року.

Завдяки мінімуму формальностей і низької вартості цей вид запрошення дуже популярний як серед роботодавців, так і серед іноземців.

“Однак спрощена процедура породжує велику кількість зловживань, – каже головний інспектор з праці Роман Гедройц.– За 2015 рік на підставі 20 тисяч заяв, зареєстрованих в повітових інспекціях праці, було виявлено, що більше 30% іноземців не стали працювати у роботодавця, який звертався за заявою на роботу для них”.

Великою проблемою є також фіктивні заяви на роботу.

“Національная інспекція з праці хоче гарантувати іноземцям хоча б мінімальний захист і пропонує ввести нові правила.Національна інспекція з праці пропонує нововведення для сезонної і короткочасної роботи іноземців, відповідно до якої вони зможуть працевлаштуватися виключно на підставі договору праці. Також запропоновані цивільно-юридичні угоди, на основі яких роботодавець буде платити соціальну і медичну страховку”.

Міністерство сім’ї та праці поінформувало, що законодавча поправка найближчим часом надійде на розгляд уряду. Міністерство виступає проти безплатних заяв роботодавця на отримання дозволу на роботу для іноземця і пропонує замінити їх платними запрошеннями. Перевірка Національної інспекціі з праці показала, що найбільшу групу незаконних працівників серед іноземців становлять громадяни України.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*