Польща може запровадити квоти на працівників з України

20.02.2017 / Новини

Через зміни у законодавстві Польщі кількість іноземців, які зможуть отримати дозволи на роботу у країні буде лімітованою.

Про це виданню Наш Вибір розповіла експертка з питань легалізації перебування, голова Фонду розвитку “Понад кордонами” Ксенія Наранович.

Найбільше дивує запровадження до польського законодавства категорії квот на трудових мігрантів. Згідно з проектом закону, міністерства Розвитку, Внутрішніх справ і адміністрації та Праці, родини і соціальної політики отримують право видавати наказ, яким лімітують кількість дозволів на працю, сезонних дозволів на працю та освідчень, які можуть бути видані цього року на терені кожного воєводства,– зазначила вона.

Вона зазначила, що наразі у проекті закону запланована видача 500 тисяч дозволів на сезонну працю та освідчень на рік, тоді як тільки у 2016 році самих освідчень було видано 1,3 мільйона.

До того ж, прогнозувати доведеться, скільки людей все-таки приїде до Польщі — за даними нашого фонду, сьогодні працедавці, які шукають некваліфікований персонал, виставляють удвічі більше освідчень, ніж до них пізніше приїжджає людей на роботу. У аграрному секторі кількість освідчень, виставлених “в космос”, є ще більшим. Отже, може виникнути ситуація, коли освідчення вже виписане, віза є, а в моменті коли людина в’їжджає до Польщі ліміт вже є перевищеним. Що тоді робити? Проект закону не говорить,– додала Наранович.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*