Поліція звернулась до волинян, які перекриватимуть дорогу на “Ягодин”

09.01.2018 / Новини

Правоохоронці закликають учасників акції протесту дотримуватися діючого законодавства та не допускати порушень публічної безпеки.

Сектор комунікації поліції Волинської області оприлюднив таку заяву:

«У соціальних мережах з’явилися інформація із закликами проведення акцій протесту на автодорозі перед міжнародним автомобільним пунктом пропуску «Ягодин» з метою висловлення невдоволення внесенням змін в Податковий кодекс України щодо встановлення нових митних правил на ввезення товарів в Україну. Поліція звертає увагу на недопустимість порушення публічної безпеки та правопорядку.

Частина 3 цієї статті передбачає від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі. Разом з тим, правоохоронці наголошують, що блокування транспортних комунікацій у відповідності до статті 279 Кримінального кодексу України тягне за собою кримінальну відповідальність. Зокрема частина 3 цієї статті передбачає від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі. Окрім цього, кримінальна відповідальність настає також за хуліганство, групове порушення громадського порядку, масові заворушення, заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку.

Правоохоронці закликають учасників акції протесту дотримуватися чинного законодавства та не допускати порушень публічної безпеки.

Читайте також: На “Ягодині” відбудеться акція протесту щодо новоприйнятих податкових обмежень

Нагадаємо, 7-го грудня Верховна Рада внесла поправки до Митного кодексу, якими обмежила безмитне ввезення товарів через кордон. Тепер правила безмитного ввезення товарів в ручному або супровідному багажі сумою до 500 євро (в аеропортах до 1000 євро) і з вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 години і в’їжджає в країну не частіше, ніж раз на 72 години. За більш частого в’їзду без податків можна ввезти товари на суму тільки до 50 євро».

Читайте також:

1 Коментар Поліція звернулась до волинян, які перекриватимуть дорогу на “Ягодин”

  1. Боїться влада,щоб таке написали.Значить люди ідуть у вірному напрямку.Нікого ще не посадили скільки раз тут дорогогу блокували

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*