Поліцейські вилучили у жителя Любомльщини корпуси гранат, пістолети та набої

20.02.2020 / Новини

Учора, 19 лютого, в одному із сіл Любомльського району поліцейські виявили в 39-річного місцевого жителя два корпуси гранат, запал, пістолети, а також набої. За фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами слідчі розпочали кримінальне провадження.

Ввечері до поліції надійшло повідомлення щодо можливого нанесення одному із жителів району тілесних ушкоджень. На виклик вирушили наряд групи реагування патрульної поліції, медики, – інформує Нацполіція Волині.

На місці події правоохоронці виявили 39-річного жителя Любомльського району. Волинянин перебував у стані алкогольного сп’яніння, на обличчі його були незначні гематоми, подряпини. Чоловік мав при собі два корпуси грант Ф-1, РГД -5 та запал. На місце прибули спеціалісти вибухо-технічного відділу ГУНП у Волинській області та вилучили небезпечні предмети.

Згодом, під час огляду будинку волинянина поліцейські виявили та вилучили два пістолети «Reck» та «Zoraki», штик-ніж, 39 набоїв травматичної дії калібру 9 мм. і 15 дрібнокаліберних холостих набоїв.

Вилучене направили на дослідження.

Відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами) Кримінального кодексу України.

Поліція Волині попереджає, що незаконне поводження зі зброєю, передбачає кримінальну відповідальність. У разі добровільної здачі органам поліції зброї, бойових припасів чи вибухових речовин особу звільняють від кримінальної відповідальності, передбаченої ч. 1 та 2 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*