Поліцейські перевіряли, чи працюють бази відпочинку на Шацьких озерах в період карантину

08.07.2020 / Новини

Правоохоронці перевірили бази відпочинку на дотримання вимог адаптативного карантину. Усього під час відпрацювання проінспектували 69 баз відпочинку, що розташовані біля Світязя та озера Пісочне. 

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині. 

Працівники управління превентивної діяльності, дільничні офіцери Любомльського відділу поліції та Шацького відділення поліції спільно з представниками Держпродспоживслужби у Волинській області перевірили дотримання вимог адаптативного карантину на базах відпочинку у Шацькому та Любомльському районах. Такі заходи спрямовані на недопущення поширення коронавірусу серед людей у туристичних населених пунктах.

Під час перевірки виявили, що більшість баз відпочинку зачинені для відпочивальників у зв’язку з вимогами адаптивного карантину. Вдалося й поспілкуватися з очільниками місцевих пансіонатів. Вони стверджують, що готові приймати туристів «хоч вже», проте сумлінно дотримуються вимог влади та чекають «зеленого світла» від неї.

Своєю чергою представниця Держпродспоживслужби у Волинській області оглянула території відпочинкових баз та, відповідно до постанови головного державного санітарного лікаря, надала пропозиції щодо усунення виявлених недоліків та рекомендації щодо дотримання протиепідемічних заходів в період карантину.

Під час перевірки за виявленні порушення поліцейські складали протоколи відповідно до статті 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні порушення.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тисяч гривень і на посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень. До слова, за весь період карантину на території Волинської області було складено 762 протоколи щодо порушення правил карантину.

Нагадаємо:

  • 30 червня заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак повідомила, що заклади, які надають послуги з розміщення і почали свою роботу на озерах області, порушили постанову Кабміну.
  • 3 липня У Шацькому районі заборонили регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення. Разом із цим ОДА зобов’язала контролюючі органи перевірити відпочинкові заклади на усій території області. Зокрема хостели, санаторії, пансіонати та бази відпочинку. Усі ці заклади, згідно з рішенням комісії ТЕП ТНС мають бути зачинені.
  • Журналісти також перевірили, чи працюють бази відпочинку в період карантину.  Обрали п’ять популярних закладів та зателефонував туди, щоб дізнатися, чи справді вони закриті. Деякі із них працюють. Також сервіс Booking видає лише 10 варіантів помешкань біля озера.

1 Коментар Поліцейські перевіряли, чи працюють бази відпочинку на Шацьких озерах в період карантину

  1. Чому бази, які дають людям роботу і наповнюють місцевий бюджет закриті, а приватний сектор, який нікопійки не сплачує заразпрацює наповну?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*