Польща відкриває внутрішні кордони і відновлює міжнародні авіаперельоти

11.06.2020 / Новини

У ніч з 12 на 13 червня Польща відкриє свої внутрішні кордони з країнами-членами ЄС, а з 16 червня відновить міжнародні авіаперельоти.

Про це 10 червня, під час пресконференції повідомив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє vsetutpl.

За його словами, з 13 червня на кордонах Польщі з країнами Європейського Союзу, а саме з Німеччиною, Чехією, Словаччиною та Литвою більше не буде жодного контролю – можна буде вільно подорожувати, як і до карантину. Аби ці подорожі відбувались більш комфортно, з 16 червня польський уряд також планує відновити міжнародні авіаперевезення, про що вже повідомляють польську авіакомпанію LOT.

Матеуш Моравецький також наголосив, що наразі йдеться про зняття обмежень на перетин польського кордону лише для іноземних громадян з країн-членів Євросоюзу. Тобто ситуація на кордоні Польщі з Україною, Білоруссю та Росією залишається без змін – в’їжджати можуть лише певні категорії громадян.

«Поки що ми обмежуємо наше рішення щодо відкриття кордонів лише до країн Євросоюзу… Вже сьогодні ми сконтактуємось із представниками авіакомпанії LOT, щоб перевізник міг запланувати відновлення своєї роботи на міжнародних маршрутах», – пояснив польський прем’єр.

Нагадаємо, пандемія коронавірусу, яка почала стрімко поширюватись Європою на початку весни 2020 року, змусила практично всі країни закрити свої кордони для іноземних громадян. Відповідне рішення у Польщі прийняли 15 березня – спочатку на 10 днів, однак потім обмеження постійно продовжували.

Для тих іноземців, які все ж мали право в’їжджати до Польщі, діяв обов’язковий 14-денний карантин. На початку травня його скасували для деяких груп осіб, які проживають в Євросоюзі, а потім також послабили для сезонних робітників з України, дозволивши відбувати самоізоляцію під час роботи в полі.

Додамо, країни ЄС вирішили не знімати заборону на в’їзд громадян третіх країн до 1 липня.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*