Польща та Литва допомагатимуть Україні вступити в ЄС у період 2025-2027 років

09.06.2019 / Новини

На X сесії Міжпарламентської асамблеї Україна-Польща-Литва, яка завершилася 8 червня в Києві, сторони підписали підсумковий документ, який містить домовленість щодо стратегії 2025 і 2027 років як періоду для можливого вступу України до ЄС.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на прес-службу апарату Верховної ради.

“Ми визначили, що, власне, цей період – 2025 і 2027 – це період великих шансів України на шляху в ЄС”, – сказав спікер ВР Андрій Парубій.

“Це вікно можливостей для України для вступу в ЄС”, – підкреслив він, зазначивши, що необхідно починати підготовку до цього вже зараз на основі стратегії ЄС, з урахуванням ініціативи Сейму Литви “Україна-2027”.

“У 2027 році, коли Литва буде вдруге головувати в ЄС, питання України буде головним питанням нашого порядку денного”, – запевнив литовський депутат Андрес Кубіюс і висловив сподівання, що тоді Україна вже стане членом ЄС.

Польща і Литва – “це реальні партнери, які будуть намагатися допомогти Україні відкрити ці двері” і мотивувати до цього інші країни, зазначив Кубіюс.

Він також додав: “Якщо ми не використаємо ці можливості, то наступне “вікно” відкриється 2041 року, коли Литва буде головувати в ЄС, а Польща буде головувати лише у 2039 році”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*