Польща скасовує обсервацію у прикордонній зоні

02.05.2020 / Новини

Уряд Польщі з 4 травня скасує 14-денну обсервацію, обов’язкову для громадян, які мешкають у прикордонній зоні та навчаються і працюють у сусідніх країнах ЄС – Німеччині, Чехії, Словаччині та Литві.

Про це у Facebook написав голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький, – передає Укрінформ.

“Маю добру інформацію для всіх працівників та учнів, які працюють чи навчаються у наших сусідів, тобто в Німеччині, Литві, Словаччині та Чеській республіці. З 4 травня вони зможуть повернутися до праці та навчання і не будуть зобов’язані перебувати на 14-денному обов’язковому карантині”, – повідомив Моравецький.

За його словами, це рішення ухвалено у співпраці з урядами згаданих країн після аналізу епідеміологічної ситуації та консультацій з органами самоврядування у прикордонній зоні.

Глава польського уряду зазначив, що країна поки що не перемогла у боротьбі з коронавірусом. Проте з кожним днем влада краще контролює ситуацію і може рішучіше діяти для відновлення економічного життя країни.

Водночас Моравецький закликав жителів прикордонної зони дуже ретельно ставитися до заходів епідеміологічної безпеки, аби ситуація не вийшла з-під контролю.

Як повідомлялося, з 20 квітня у Польщі відкрито для відвідування ліси і парки, а також частково скасовано обмеження у торгівлі. З 4 травня відновлять роботу торговельні центри, готелі та хостели, деякі заклади культури, а з 6-го – дитсадки та ясла. Наприкінці цього місяця планується відновлення чемпіонату Польщі з футболу у вищому дивізіоні без участі глядачів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*