Польський уряд продовжив легальне перебування українцям на час карантину

19.04.2020 / Новини

Польський уряд продовжив легальне перебування українцям, які знаходяться в країні за біометричними паспортами, термін дії яких закінчився з моменту оголошення Польщею стану епідемії.

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на компанію з міжнародного працевлаштування Gremi Personal.

В рамках програми порятунку польської економіки «Антикризовий щит», вступив в силу закон, який дозволяє іноземцям легально перебувати 30 днів в Польщі після закінчення епідемії без необхідності подавати заяви на тимчасове посвідчення на проживання. Це не стільки турбота, про заробітчан, скільки спроба врятуватися від спаду виробництва через різкий відтік робочих рук.

«Закінчення терміну перебування за біометричними паспортами в рамках безвізового руху було однією з головних причин масового виїзду українців після запровадження стану епідемії. Трудові мігранти турбувалися, що їх депортують, якщо вони перевищать термін перебування в країні», – зазначив власник Gremi Personal Євген Кириченко.

За його словами, рішення польської влади заспокоїть українських трудових мігрантів та спонукатиме українців залишитися і шукати варіанти, як закріпитися в Польщі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*