Польські митники затримали велику партію українського бурштину в Дорогуську

30.05.2019 / Новини, Статті

На прикордонному переході Дорогуськ співробітниками Державної податкової адміністрації  було виявлено найбільшу контрабанду бурштину (400 кг) на польському кордоні за останні кілька років. Його незаконно намагалися ввезти з України (МАПП “Ягодин”) без сплати податків.

Ринкова вартість решти  товарів може досягати 8 млн. Зл.

Про це 29-го травня повідомили польські ЗМІ, – пише НСН.

Співробітники митного департаменту в Дорогуську, грунтуючись на аналізі ризиків, направили вантажівку, що перетинає кордон на сканер. Інтерпретація отриманого зображення спонукала митників провести детальний огляд автомобіля.

Між мішками з легально ввезеними товарами в напівпричепі також були заховані сумки з набагато більш цінним вмістом. Посадові особи польської митниці виявили в них 400,45 кг бурштину, який намагалися контрабандою ввезти в Польщу з території України (МАПП “Ягодин”) без сплати податків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Поляк хотів провезти через “Ягодин” приховану електроніку на понад мільйон гривень

На «Ягодині» виявили «зайвий» жіночий одяг вартістю на понад 13 мільйонів гривень

Це був бурштин різних розмірів, необроблений та попередньо оброблений. Серед них є досить рідкісні і досить великі красиві екземпляри.

Водій транспортного засобу – громадянин України – не зізнався в спробі контрабанди бурштину. Чоловік стверджував, що нічого не знав про нелегальний вантаж. Розгляд у справі ведеться слідчим відділом Люблінського податкового управління під наглядом районної прокуратури в Хелмі.

Це рекордна разова партія бурштину, затримана в останні роки польс

ької митної та казначейською службою. Для порівняння, в 2018 році співробітники Люблінської митно-казначейської служби зупинили контрабанду 460 кг бурштину.

1 Коментар Польські митники затримали велику партію українського бурштину в Дорогуську

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*