Польська молодь переймала досвід розвитку громад на Волині

28.10.2019 / Новини

Учасники ІІ етапу міжнародного проєкту «Лідери змін за розвиток громад» з Польщі побували у приймальні народного депутата Ігоря Гузя в Луцьку. Ця зустріч із помічниками парламентаря, їхнє знайомство з історією і красою обласного центру Волині – частина триденної програми, яку організували для представників дружньої країни.

У приймальні Луцька відбулася неформальна зустріч із гостями. Помічник нардепа Андрій Бокоч розповів про роботу Ігоря Гузя в окрузі та активну позицію усієї його команди. Ознайомив із пріоритетами роботи парламентаря, розповів, як він залучає кошти різних рівнів на реалізацію різноманітних проєктів. Також зауважив, що, працюючи заступником голови комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, обранець одним із перших в Україні сприяв успішному завершенню децентралізаційних процесів у себе в окрузі. Результатом цього стало створення усіх 12 об’єднаних громад. Хоча, лишилися й «білі» плями, але щодо них рішення приймуть уже найближчим часом у стінах Ради, – йдеться на сторінці Ігоря Гузя у соцмережах.

Такий польсько-український обмін молоддю відбувся у два етапи – 15-17 жовтня на території Гміни Красностав (Польща) і 23-25 жовтня на території Зимнівської ОТГ (Володимир-Волинський район, Україна). Грант від Міністерства молоді і спорту України отримала ГО «Зимне» Зимнівської ОТГ. Заходи організовували відповідно до договору між Кабміном та урядом Республіки Польща про Українсько-Польську Раду обміну молоддю.

Партнерами виступили: Асоціація «Разом за громаду Красноставу» Гміни Красностав РП та ГО «Смідин» Смідинської ОТГ.

Участь в обміні взяло 17 учасників з України і 17 – з Польші. Проєкт реалізується за кошти Міністерства молоді і спорту.

У результаті його проведення відбулись заходи з обміну досвідом громадянської активності та напрацьовані подальші спільні ініціативи молоді сільських громад обох країн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*