Пояснили причину великих черг вантажівок на «Ягодині»

13.08.2020 / Новини
Фото ілюстративне

Черги поруч пропуску між Україною та Польщею на Ягодині спровокувала зміна правил в’їзду на територію сусідньої держави через карантинні обмеження.

Про це в ефірі програми “Тема дня” на каналі “Суспільне Волинь” розповів Михайло Бурдейний, в.о. начальника митного посту «Ягодин», – передає Конкурент.

Нагадаємо, що днями тут були великі черги вантажівок. Далекобійники нарікають на важкі умови, адже у спеку їм доводиться сидіти кілька діб в авто, а навколо немає жодних зручностей.

Станом на 11-те серпня чергу вже встигли ліквідувати, запевняють митники.

“Час очікування залежить не від нас. Причина черг, які стаються на кордоні — не у нашій митниці, не у нашій прикордонній службі і не на нашій території. Проблеми в тому, що поляки під час карантину ввели певні обмеження. Тобто перетину наших громадян та транспортних засобів і в’їзду їх на територію Польщі. Це спричинило великі черги на нашій території” , – пояснив Михайло Бурдейний.

Посадовець зазначив, що усі, хто заїжджає на територію Польщі, заїжджають як юридичні особи. Раніше вантажівки заїжджали вантажним пасом, а тепер усі, в тому числі, пасажирські їдуть в один напрям.

Натомість в Україні обмежень щодо виїзду немає. Тобто автобуси, легкові та інші авто їдуть своїми “пасами”. Він також зазначив, що у зворотньому напрямку, тобто в Україну, таких проблем немає.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*