Початкова школа у Шацьку відзначила символічне новосілля (фото)

24.01.2017 / Новини

У новенькому приміщенні Шацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів оселилася початкова школа. 

Про це інформує Волинська регіональна дирекція НТКУ.

Ще донедавна наймолодші учні здобували знання у відокремленому від основного приміщенні. Тому на деякі заняття, зокрема, з інформатики, доводилося йти вулицею.

Розширювати навчальний заклад  взялися ще 2011-го. Однак вже наступного року реконструкцію заморозили, а відновили лише 2015-го. Цими днями шкільна родина відзначила символічне новосілля, на яке запросила гостей, причетних до завершення реконструкції. На шкільному подвір’ї дітвора зустріла хлібом-сіллю працівників товариства «Житлобуд-2», які трудилися на об’єкті, й представників влади. Серед почесних гостей — голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

 Сім місяців тому ми були в Шацьку в цьому приміщенні і прийняли для себе рішення, що школі – бути. Вона має можливість для розширення, – повідомив голова ОДА. – Сьогодні робимо перші кроки по відремонтованому новозбудованому приміщенні. Хочу сказати, що, напевно, це ще не все, що зробила влада і обласна, і місцева для цієї школи. Ми домовилися з місцевою владою про те, що обов’язково завершимо реконструкцію школи повністю.

Навчальний заклад розрахований на 630 учнівських місць. Загальна його кошторисна вартість – майже 37 мільйонів гривень. У новозбудованому  приміщенні для початкових класів – просторі класи з усім необхідним обладнанням, ошатні коридори і внутрішні туалети.

Окрім того, будівельники оновили вигляд іншої частини навчального закладу, встановили нові пластикові двері в кабінетах, відремонтували стелі й підлоги, облаштували територію школи і її стадіон. За повідомленням відділу інформаційної політики облдержадміністрації, в результаті реконструкції вдалося зекономити майже 10 мільйонів гривень. За словами Володимира Гунчика, їх спрямують на обласний перинатальний центр.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*