Пластик, папір чи еко-торба: з чим йти в магазин

18.09.2018 / Новини

Щодня похід до супермаркету ставить нас перед вибором: поліетиленовий чи паперовий пакет, або ж еко-торба.

Група британських вчених “WRAP”, яка взаємодіє з ООН, пише, що всі види торбинок, будь вони з пластмаси, паперу або джуту (тканини), матимуть певний вплив на навколишнє середовище. Зокрема, на екологію вони впливатимуть або в процесі виробництва, транспортування, або під час остаточної утилізації, пише Трибуна.

Пластикові пакети
Хоча пластикові пакети наразі містять на 70% менше пластику, ніж 20 років тому, вони все ще виготовляються з поліетилену (PE), який одержують з невідновлюваної нафти та вимагають енергії для виробництва.

Пластикові пакети підлягають вторинній переробці, але більшість все ще потрапляє на полігон. Там вони можуть поглинатися та розкладається сотні років.

Паперові пакети
Хоча паперові пакети біологічно розкладаються та переробляються, вони вимагають значно більше енергії для виробництва та транспортування, ніж пластикові. Більше того, як правило, вони не можуть повторно використовуватися.

Якщо паперові пакети потрапляють на полігон, то, ймовірно, розкладаються та виділяють метан.

Еко-торби
Джут та бавовна виготовляються з рослин, які потребують багато води та добрив для росту, а також енергії, щоб зібрати врожай та переробити його в матеріал для еко-торб.

Проте, саме еко-торби заохочують людей до свідомого споживання, а їх плюс – у можливості повторного використання.

Якщо торба зносилася, то її можна переробити. Проте, якщо вони потрапляють на полігон, то, ймовірно, розкладаються і також виділяють метан.

Найкращий спосіб зменшити свій неекологічний вплив – повторно використовувати всі види цих торбинок та пакетів якомога більше разів, а потім віддавати на переробку.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*