Планую залучити в округ з державних фондів орієнтовно до 50 млн грн, – Ігор Гузь

03.03.2017 / Новини

Народний депутат Ігор Гузь у цьому році планує залучити з державної казни за різними програмами орієнтовно до 50 мільйонів гривень.

Про це він розповів під час прес-конференції у Нововолинську для медіа округу, де окреслив завдання на 2017 рік, – інформує прес-служба народного обранця.

“Депутат звісно законотворець, але кожен з виборців чекає, що депутат має «вигризти» на розвиток їхніх територій кошти. Є шанс, що округ №19 отримає цьогоріч до 50 мільйонів гривень. Попередньо з цих питань мав уже робочу розмову з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. Орієнтовно 25-30 мільйонів – на соціально-економічний розвиток для вирішення нагальних проблем”, – сказав він та підкреслив, що через медіа, а також під час зустрічей з громадами, звертається до місцевої влади, депутатів та населення подавати пропозиції.

“Наприклад: обговорили з керівництвом закладу, що на території ВПУ №1 у Нововолинську зробимо таку собі рекреаційну зону для відпочинку. Були пропозиції для облаштування тренажерного залу. Вже є трохи пропозицій, треба більше, і окреслювати пріоритети”, – додав він.

“Також у планах – «вибити» до 25-30 млн грн – через інші фонди – з державного екологічного. Є намір зробити рекреаційну зону поблизу річки Риловиці, збудувати ще один полігон твердих побутових відходів у Володимирі. Міська влада звернулася до мене. Був там вже. Бачив ці ділянки. Співпрацюю з цих питань з міністром екології Остапом Семераком“, – розповів нардеп.

Окреслив своє бачення також щодо ситуації зі станом доріг в окрузі, які називає «дорогами смерті». «Треба вирішувати це і шукати гроші на сільські дороги. Це моє бачення. Держава запланувала зробити дорожнє покриття за трьома напрямками: “Устилуг-Володимир”, «Ковель-Жовква» та «Володимир-Волинський-Луцьк». Чи все заплановане відбудеться – будемо бачити».

За інформацією департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА, з дорожнього фонду передбачено  524 млн грн на ремонт ділянки “Володимир-Волинський – Луцьк”. Крім цього, на 2017-й заплановано ремонт дороги “Устилуг – Володимир-Волинський” за кошти польського кредиту.

На думку народного депутата, якщо поляки дають кошти на ремонт доріг, то нехай вони і її ремонтують.

«Із собою нехай забирають гроші за роботу, а нам лишають якісні дороги. От «Аміла» взялася за ремонт вулиць у Володимирі та Любомлі і виконала – неякісно».

Ігор Гузь також сподівається, що частину коштів на оновлення доріг в регіоні Прибужжя спрямують і у рамках пілотного проекту з перевиконання митних надходжень, дію якого продовжили і на поточний рік (на ремонт ділянки “Суходоли-Нововолинськ” 105 млн грн).

Говорили також на прес-конференції про госпітальні округи, ОТГ, шахтарські проблеми, енергозбереження, «бурштинову тему», плани фонду «Прибужжя».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*