Пів мільйона на піар Сапожнікова: як витрачаються кошти платників податків

27.07.2020 / Новини

На свій PR та висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування Віктор Сапожніков зі своїми поплічниками з початку року витратив 470 000 гривень бюджетних коштів. Відповідну інформацію можна знайти у системі ProZorro.

Загалом, у 2020 році на висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування у бюджеті Нововолинська заклали 500 тисяч гривень.

Таким чином, за перше півріччя 2020 року міська рада вже витратила майже всі передбачені кошти.

Усе б нічого, якби у Нововолинській міськраді дотримувались загальноприйнятих принципів інформаційної політики і комунікації. Однак, як свідчить практика, оприлюднення усіх рішень міської ради і виконавчого комітету, або ж розпоряджень міського голови – не входить до Програми висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування.

Тож міська влада Нововолинська публікує на сайті виключно ті рішення, які вважає за потрібне. У той же час видання, які перемогли на торгах – в області давно називають підконтрольними Віктору Сапожнікову. Тому замість «висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування» – газета «Наше місто», ТТІ та радіо «Нова» вже давно займаються відвертою рекламою та PR-ом міського голови, возвеличенням його діянь та підлабузництвом.

Довідково:

«На  заходи у сфері засобів масової інформації та на виконання міської Програми висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування у засобах масової інформації в 2020-2022 роках  на 2020 рік передбачено видатки в сумі 500,0 тис. гривень (КПКВК 0210180)», – йдеться у пояснювальній записці до рішення про бюджет міста на 2020 рік.

Мова йде про Програму висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування у засобах масової інформації в 2020 – 2022 роках, яка була затверджена рішенням міської ради 32/28 від 14.11.2019р.

Так, у вступному слові до програми йдеться про те, що комунікація – це невід’ємна частина роботи кожного органу державної влади та місцевого самоврядування, позаяк чинне українське законодавство передбачає право на інформацію, а відтак саме суб’єкти владних повноважень покликані інформувати громадськість та засоби масової інформації про свою діяльність та прийняті рішення.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми – 1 500 000 грн, на 3 роки (2020-2022 рр.).

За результатами торгів, проведених через систему ProZorro Нововолинський міськвиконком закупив послуги у редакції газети «Наше місто» на суму 199 000 грн. Таку ж суму за підготовку відеосюжетів та роликів на ТБ заплатять і Нововолинському ТТІ. А от радіо «Нова» дісталось утричі менше – всього 72 тисячі гривень.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*