Після конфлікту обох сторін Саакашвілі став невигідним Порошенку, – Ігор Гузь (ВІДЕО)

08.09.2017 / Новини

Тільки після конфлікту обох сторін, для президента Петра Порошенка став невигідним екс-губернатор Одеської області Міхєй Саакашвілі.

Своє бачення про перипетії навколо цієї ситуації та його можливого повернення до України озвучив депутат Верховної Ради Ігор Гузь в ефірі програми «Прямим текстом» на телеканалі ЗІК, 7 вересня, – інформує прес-служба народного обранця.

За інформацією у ЗМІ, 10 вересня політик М. Саакашвілі планує перетинати польсько-український кордон «Краковець», що у Львівській області.

«Я не хочу бути адвокатом Саакашвілі. Але, працюючи в себе в окрузі, спілкуючись з громадою, 90% виборців стоять на його стороні. Причина проста – людину зі світовим ім’ям, екс-президента Грузії запросили до нашої країни для того, аби він виконав певну місію. Надали йому публічне громадянство, і надали очолити один з ключових регіонів України. І все було тоді добре. Після того, як стався конфлікт між президентом і губернатором Одеської області, з політичних міркувань, людину, в ганебний спосіб позбавляють можливості повернутися до України. Де вона була громадянином, де вона вважає, що хоче працювати.Як результат, отримуємо: порушення демократичних свобод та величезний скандал на Заході Європи. Оскільки, ні для кого не є секрет, що Саакашвілі зустрічається в ці дні з лідерами Європарламенту», – зауважив він.

«Щодо 10 вересня, є два сценарії: перший – спокійний. Саакашвілі приїжджає, буде достатньо багато людей. Прикордонна служба його не пропускає. Десятки камер це фіксує. І все на цьому завершується: Саакашвілі отримує свої бали,з точки зору піару, а влада покаже, що вона стоїть жорстко і принципово. І це є лейтмотив виборчої кампанії Порошенка.

Другий варіант сценарію може бути не зовсім добрим, коли збереться величезна кількість людей… Можливі провокації, з боку влади теж. Я не прихильник такої ситуації, але це мої прогнози. Переконаний: влада не пустить Саакашвілі. Але вважаю, що його мають пропустити», – прогнозує нардеп.

«Мене обурює той факт, не тому, що у нього були успіхи в Грузії чи ні, чи: або він за Порошенка чи проти, а те, що такого не може буди в демократичній країні. І мої виборці мене в цьому теж підтримують. Позбавити громадянства людину, яку знає весь світ?! Мені соромно за таке рішення керівництва нашої країни», – резюмував Ігор Гузь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*