Підвищення пенсії чи «кістка в горлі»

16.12.2017 / Новини

Підвищення пенсії чи «кістка в горлі» 

Осучаснення пенсій – це одна з тих урядових обіцянок, що свого часу вселила надію пенсіонерам. Але після здійснених перерахунків, з 1 жовтня 2017 року мільйони українців відчули розчарування.  Осучаснення пенсій супроводжувалося тим, що хтось отримав 50 гривень доплати, а комусь донарахували аж 2 тисячі гривень. А є й такі пенсіонери, які не отримали доплат взагалі.

Про це йдеться у черговому номері газети «БУГ» від 16 грудня.

Задеклароване державними мужами «покращення життя» стало наче «кістка в горлі» для українських пенсіонерів. Про соціальну несправедливість журналісту газети «БУГ» розповіли волинські пенсіонери. 

Реальні люди – реальні проблеми

60-річний Володимир Бойко половину свого життя пропрацював на нововолинській шахті №1. У нього – 31 рік і 6 місяців «підземного» стажу. Перед перерахуванням пенсій отримував на руки 4 тисячі гривень. Після підвищення йому нараховують трохи більше 4800 гривень.

«Мої колеги по шахті, які виконували майже таку ж роботу, як я, при перерахунку отримали аж на 3200 гривень більше. То хто ж пояснить різницю?» – обурюється чоловік.

Софія Шворак на породовибірці в шахті №1 працювала 18 років і на пенсію вийшла у 50-т. Її пенсія з 1 жовтня цього року збільшилася всього на 132 гривні. «Я дихала вугіллям, а зараз маю всього 1600 гривень пенсії», – розповіла пані Софія.

Житель села Ладинь з Любомльського району Василь Свинобой ще 15-річною дитиною почав працювати в колгоспі. Вийшов на пенсію у 61 рік. Після «осучаснення» додали всього 128 грн, і тепер чоловік, який майже півстоліття тяжко працював, отримує лише 1590 грн.

Лідія Казимірова з  селища Іваничі, якій цьогоріч виповнилося 77 років, каже, що згідно з новим перерахунком пенсій, маючи 39 років стажу і статус дитини війни, мала б отримати майже 900 гривень донарахувань. Однак реально отримала надбавку в сумі трохи більше ста гривень і сьогодні її пенсія становить 1564 грн.

Погодитися не можна оскаржити

Виявляється, ті, хто не згідні з існуючим осучасненням пенсій, можуть шукати правду в судах. Відомі випадки, коли Феміда ставала на бік пенсіонерів і їм компенсовували заборговані кошти.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*