Підприємці скаржаться на тижневі перевірки Волинської митниці

21.05.2018 / Новини

Одному з підприємців влаштували 7-денний митний огляд, але в результаті не виявили жодних порушень.

Підприємці підозрюють співробітників Волинської митниці в недобросовісній роботі.

Так, нібито, час від часу митники влаштовують занадто “ретельні перевірки” транспортних засобів, які затягуються на кілька днів. У підсумку, ніяких порушень знайти не вдається, а імпортери несуть фінансові збитки через терміни доставки вантажів, передає Коментарии.ua.

Як приклад можна навести випадок, який нібито стався 3 травня. У пункт пропуску “Ягодин” заїхав транспортний засіб з держномером АМ6764ВК/АМ8678ХХ, завантажений інструментами імпортера ТОВ “Олімпія ТК” (41565283).

 

Була оформлена декларація UA100150/2018/422076, в якій були відображені всі відомості про кількісно-вартісні характеристики переміщуваного через митний кордон вантажу.

Імпортер вважав, що швидко пройде всі митні процедури, і товар прийде за призначенням в найкоротші терміни, але цього не сталося.

Зазначається, що причиною тому стала “незговірливість” підприємця, який нібито не хотів домовлятися з митниками про швидке проходження всіх процедур. Отримавши категоричну відмову, так як суб’єкт з “білих” (підприємець, який здійснює переміщення вантажів через митний кордон України, без застосування будь-яких схем ухилення від сплати митних платежів у повному обсязі, – ред.), Митник ініціював проведення митного огляду.

Огляд вантажу “Інструменти” тривав сім днів, з 03.05.18 по 10.05.18, в результаті якого був частково зіпсований імпортований товар. Цей нібито безпідставний митний огляд приніс тільки фінансові збитки імпортеру, які митники, як відомо, платити не будуть.

Читайте також:

1 Коментар Підприємці скаржаться на тижневі перевірки Волинської митниці

  1. митник бере 100доларив а вин не дав ми теж ихали и нас послали на вару аж 3рази и був будто унас перегруз в 500кг а насамому дили перегрузу небуло бо перед вагою була яма чем скорише идеш тем бильше вага вибивае при удари ми це им доказали а вони хотили 200евро таких як нас було багато то було направий вази так заробляють митники.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*