Підприємництво залишається пріоритетною галуззю Любомльського району

02.09.2016 / Новини

Розвиток підприємництва був і залишається одним з пріоритетних напрямів розвитку району.

У цій сфері нині зайнято 2170 осіб, в тому числі 1370 підприємців, інформує сайт Любомльської райдержадміністрації.

Функціонує 4 середніх та 110 малих підприємств, якими за минулий рік було реалізовано продукції, робіт, послуг відповідно на 59.9 та 86,2 млн. гривень.

Саме завдяки діяльності підприємницьких формувань в районі активно розвиваються такі галузі як промисловість, торгівля, ресторанне господарство, будівництво, агропромисловий комплекс, ринок цілого ряду платних і побутових послуг населенню.

Розвиток малого і середнього підприємництва є одним із найголовніших факторів економічного зростання в умовах ринкової економіки, що дозволяє вирішувати ряд важливих завдань, серед яких зростання рівня життя населення та питання зайнятості.

Силами суб’єктів підприємницької діяльності району впроваджено ряд інвестиційних проектів, ця робота продовжується і зараз.

За рахунок коштів ряду підприємницьких структур здійснюється будівництво: магазину в селищі Згорани, дорожньої станції обслуговування вантажних автомобілів в селищі Вишнів, салону краси з фітнес – залом та станції технічного контролю колісних транспортних засобів і гаражів із побутовими приміщеннями в м. Любомль , пункту сервісного обслуговування транспортних засобів в межах Рівненської сільської ради поруч а/д « Київ- Ковель-Ягодин», автозаправної станції з пунктом сервісного обслуговування водіїв та пасажирів в селі Старовойтове, автозаправочного комплексу з пунктом сервісного обслуговування водіїв, мийкою та станцією технічного обслуговування на території Рівненської сільської ради. У стадії завершення перебуває реконструкція лікувального комплексу районної лікарні під житловий комплекс « Княжий» в м. Любомль, який розрахований на 48 квартир.

Введення в дію цих об’єктів дозволить значно покращити культуру та якість торгівельного та побутового обслуговування населення, розширити асортимент товарів, створити нові робочі місця, поповнити надходження до бюджету та вирішити ряд соціальних питань .

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*