Підозрюваного у смерті Каті Литкіної екстрадують в Україну

06.03.2018 / Новини

Підозрюваного у вбивстві неповнолітньої жительки Нововолинська Катерини Литкіної Максима Терлецького повернуть в Україну.

Про це поінформував захисник Віктор Шостак під час судового засідання у Ковельському міськрайонному суді 6-го березня, – пише “Буг”.

Нагадаємо, що Катерина Литкіна 1 серпня 2016 року вийшла з дому і не повернулася. А 11 серпня того ж року на териконі біля шахти №3 знайшли її понівечене тіло.

Адвокати підозрюваного у вбивстві неповнолітньої жительки Нововолинська Катерини Литкіної Максима Т. подали апеляційну скаргу щодо питання екстрадиції їх підзахисного, однак позиція суду лишилась незмінною – хлопця повернуть в Україну.

Нагадаємо, що Максим Т. з березня 2017-го року був у міжнародному розшуку, а пізніше затриманий словенською поліцією. Тільки він буде екстрадований в Україну, його відразу візьмуть під варту.

Підозрюваний відмовлявся співпрацювати зі слідством. Нагадаємо, що він не з’явився на допит, передавши довідку з-за кордону про те, що хворий. Адвокат Сергій Ковальов віддав прокурору документ на словенській мові.

Також на судовому засіданні прокурор Сергій Самчук заявив клопотання про продовження строку тримання неповнолітнього обвинувачуваного під вартою. Він зазначив, що збереглись ті ризики, якими обгрунтовувалась попередньо необхідність продовження такого виду запобіжного заходу, зокрема, не допитано всіх свідків, потерпілих.

Заслухавши думки осіб, які брали участь у справі, вивчивши матеріали кримінального провадження, суд прийшов до висновку про задоволення клопотання прокурора та продовження терміну тримання Назара С. під вартою на 60 діб.

На наступному засіданні суд продовжить заслуховувати свідків.

Довідково:

Максим Терлецький проживає з матір’ю у Словенії. Влітку 2016-го приїздив у Нововолинськ до родичів, мешкав по сусідству з Катериною Литкіною. Раніше мав із нею романтичні стосунки.

Терлецького та його двоюрідного брата Назара Статочнюка обвинувачують у вбивстві цієї дівчини, скоєному в ніч проти 2 серпня 2016 р.

Статочнюк під вартою перебуває майже півтора року, сидить у луцькому СІЗО, а судять його у Ковелі. Його захищають двоє адвокатів.

Захищати Максима Терлецького зголосився відомий луцький адвокат Ковальов.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*