Пасха вдома: де дивитися нинішні римо-католицькі великодні богослужіння

12.04.2020 / Новини

У зв’язку з обмеженнями через карантин українська влада закликала вірян утриматися від відвідування храмів і відсвяткувати Великдень вдома. У той же час церкви планують організувати богослужіння на свята в прямих ефірах. Християни західного обряду 12 квітня будуть відзначати Воскресіння Христове, в той час, як православні та греко-католики – Вербну неділю.

Так, регіональні телеканали Суспільного транслюватимуть римо-католицькі Великодні богослужіння, повідомляє сайт телекомпанії.

Телеканали Суспільного мовника покажуть традиційну Хресну дорогу Папи Франциска та римо-католицьку Великодню Службу Божу на площі Святого Петра в Римі з посланням від Святішого Отця “Urbi et Orbi”, а регіональні філії в Житомирі та Запоріжжі організують трансляції наживо за допомогою пересувних телевізійних станцій із місцевих храмів. Крім того, команда Суспільного щотижня показує в ефірі п’ятничне богослужіння й проповіді мусульман та недільні літургії православних християн і греко-католиків.

У неділю, 12 квітня, регіональні телеканали Суспільного транслюватимуть:

  • о 10:00 — Божественна літургія у Свято-Михайлівському кафедральному соборі Православної церкви України з нагоди свята Входу Господнього в Єрусалим;
  • о 12:00 — Великодня Служба Божа та Апостольське благословення для Риму й усього світу (Urbi et Orbi) Святішого Отця Франциска з площі Святого Петра в Римі. Богослужіння супроводжуватиме синхронний переклад українською, а також мовою жестів.

 “Минулої неділі ми розпочали трансляції ранкових богослужінь із місцевого римо-католицького костелу. І вже отримали позитивні відгуки від парафіян, які до запровадження карантину відвідували цей храм. Настоятель парафії святого Йоана з Дуклі отець Петро подякував Суспільному мовнику наприкінці служби, а пізніше переказав нам слова подяки від мирян, які дивилися трансляцію на каналі UA: ЖИТОМИР”, — розповіла продюсера Житомирської філії Суспільного Таміла Бутко.

У неділю, 12 квітня, UA: ЖИТОМИР транслюватиме наживо римо-католицьке та православне богослужіння з місцевих храмів:

  • о 9:00 — богослужіння зі Свято-Михайлівського кафедрального собору Православної церкви України з нагоди свята Входу Господнього в Єрусалим;
  • о 10:30 — Свята Меса із Семінарійського костелу Святого Йоана з Дуклі Римо-католицької церкви.

Команда UA: ЗАПОРІЖЖЯ щовихідних показує наживо літургії. Цього тижня на каналі та онлайн на сайті дивіться такі богослужіння:

  • 12 квітня о 09:00 — Божественна літургія шостої неділі Великого посту з місцевого Кафедрального собору Святої Трійці.

Нагадаємо, в Україні триває боротьба з поширенням коронавірусної хвороби. Через це діють карантинні обмеження для громадян.

Крім того, UA: БУКОВИНА показала серію відеозвернень священників до вірян “Вдома з Богом”.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*