Парламент підтримав законопроект, що дозволить готувати «молодших спеціалістів»

21.03.2017 / Новини

Сьогодні Верховна Рада України підтримала законопроект, який дає можливість приймальним комісіям з 1-го вересня 2017 року проводити набір абітурієнтів на навчання до закладів ПТУ, коледжів та технікумів за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст».

Проект Закону № 5240 «Про вищу освіту» вирішив долю 217 тисяч студентів І-ІІ рівнів акредитації та 70 тисяч людей, які забезпечують діяльність цих освітніх закладів.

У 2016 році, згідно з законодавством, у навчальних закладах здійснили останній прийом абітурієнтів для підготовки «молодших спеціалістів», а наказ щодо нових умов прийому студентів в 2017 році не був затверджений. Через це тисячі освітян та студентів були обурені, адже люди не знали, якого майбутнього закладам очікувати, і знаходилися в стані невизначеності.

До слова, нещодавно помічники народного депутата Ігоря Гузя під час робочої наради із директорами закладів профтехосвіти Нововолинська та Володимира-Волинського обговорили проблеми, котрі могли виникнути, якби законопроект Верховна Рада України не ухвалила, – інформує прес-служба народного обранця.

За доопрацьований Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” щодо освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» №5240 проголосували 286 народних депутатів, 1 – «проти» та 17 – утрималося.

«Підтримавши законопроект №5240 в цілому, ми надали можливість цього року приймальним комісіям розпочати набір дітей на навчання і фактично дали можливість зберегти баланс між ПТУ, технікумами та вищими навчальними закладами», – прокоментував народний депутат Ігор Гузь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*