Парламент підтримав законопроект про пенсійну доплату репресованим (ВІДЕО)

04.04.2017 / Новини

Верховна Рада України підтримала за основу в першому читанні законопроект про доплату до пенсії жертвам політичних репресій. Таке рішення підтримали 258 парламентарів.

Законопроект дозволить отримувати пенсійну надбавку в розмірі 25% тим, хто був ув’язнений, та 12,5 % – хто перебував у засланні, – інформує прес-служба народного депутата.

Напередодні голосування народний депутат Ігор Гузь у сесійній залі закликав колег підтримати такий патріотичний законопроект.

«Після чверті століття нашої незалежності, жертви політичних репресій лишилися обділені належною увагою держави. Зараз такий людей вже і не так багато, які стояли на смерть за інтереси Української Держави і десятками років поневірялися в тюрмах», – додав він.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що якщо його приймуть, то грошова компенсація буде виплачуватися за весь період незаконного ув’язнення, за кожний місяць позбавлення волі або примусового перебування у лікувальних закладах. Доплата передбачається у розмірі однієї мінімальної зарплати, що встановлена законодавством на день виплати цієї компенсації.

«Ми маємо зробити все, щоб і ці люди відчули турботу держави», – резюмував Ігор Гузь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*