Парк інтелектуального відпочинку та реконструкція площі: проєкт громадського бюджету у Володимирі

16.09.2020 / Відео, Новини

Олександр Стемковський – громадський активіст, політолог, науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею та підприємець. Журналісти інтернет-видання «БУГ» запросили його до студії, аби поспілкуватись про його бачення розвитку міста, громадську діяльність та проєкт, поданий ним на громадський бюджет.

Стемковський розповідає, що досить довго розмірковував над тим, який проєкт подати на громадський бюджет, щоб у ньому було поєднано і щось цікаве для місцевих жителів, і було привабливим для туристів.

Так виникла ідея створення парку інтелектуального відпочинку “Легенди Володимира”, суть якого – встановлення скульптур-топіарів у вигляді визначних постатей, пов’язаних з княжим містом. В інтерв’ю розповів про особливості реалізації, проблемні сторони та шляхи їх вирішення (наприклад, поселення птахів у сквері, де планується встановлення скульптур), важливість та доцільність створення такого парку у місті.

Також не змогли оминути увагою питання реконструкції площі. За словами Стемковського, у першу чергу треба відновити бруківку – автентичне покриття княжого міста, заховане нині під шаром асфальту. Переконаний, що, окрім цього, варто провести дослідження стосовно наявності підземель та можливості створення ще однієї цікавої атракції, пов’язаної з цим.

Але, зазначає, варто розуміти, що важливо не лише відновлювати історичні пам’ятки, реконструювати вже існуюче, а й працювати над розвитком інфраструктури. Адже усім відомо, що існують проблеми з елементарними зручностями: готелі, хостели, громадські туалети. Стемковський вважає, що над цим теж потрібно думати наперед, синхронно працюючи як над тим, що зацікавить туристів, так і над підвищенням рівня загального комфорту не лише для приїжджих, а й для володимирчан.

Про громадський активізм, особисту мотивацію для змін на краще в місті, як надихати інших на добрі безкорисні справи – у відеоінтерв’ю.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*