Особливості любомльської торгівлі: ковбаса на огорожі та підстелені газетки (фото)

05.08.2016 / Новини

Місцеві жителі вже звикли до того, що продавці реалізовують свою продукцію хто де може: хтось при самій дорозі на підстеленій газетці розкладається, хтось – на розкладному столику, а от кільця ковбаси креативні торгаші розвішують… на огорожі – так асортимент краще видно.

«От скажіть, куди дивиться ветслужба?! – обурюється один із покупців. – Та ж на сонці вже ті сосиски у вакуумній упаковці понадувалися! А скільки мух на ту ковбасу сідають!».

Але не всі на це зважають. Чимало людей підходять і купують. Реалізація йде, то чого ж не торгувати таким чином, холодильника не треба шукати й за світло платити, пише “Район.Любомль”.

«Сьогодні трішки припізнилася, аж півп’ятої ранку приїхала. Ледь відвоювала своє місце, – розповідає продавець домашніх овочів. – Тут же як: не стиг, шукай інший куток. А я за отих півметра 20 гривень плачу. За що? Тож можна «грибочки» поставити, там і продукцію на столах є де розкласти і сонце так не смалить».

Шкода дивитися на тих бабусь, які навкарачки насипають малину в банки чи фасують картоплю. Про безпеку тут ніхто не дбає.

«Скільки матюків, буває, наслухаєшся, – жаліється сивочола бабця. – Гонять то туди, то сюди. Тож було б спеціально відведене місце, там би й торгували. А в павільйоні геть нема де, та й десь до 50 гривень за місце просять. Я ж можу тільки стільки вторгувати».

Питання залишається відкритим і вкрай нагальним. Стихійна торгівля ні до чого хорошого не призведе. Невже треба дочекатися, щоб хтось, не дай Боже, отруївся чи хтось наїхав на продавців, і лише тоді починати приймати якісь рішення?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*