Онлайн чи у звичному форматі: як відбудеться пробне ЗНО

26.04.2020 / Новини

Пробне зовнішнє незалежне тестування цьогоріч відбудеться обов’язково. 

Про це повідомила завідувачка центру ЗНО та моніторингових досліджень Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Корнейко у програмі “Тема дня” на Суспільному, – передає Конкурент.

“Ми готуємося до проведення і пробної, і основної сесії ЗНО з вересня-жовтня. Коли оголосили карантин вперше, 12 березня, а це було за дев’ять днів до перших дат пробного тестування, ми були абсолютно на фінішній прямій. Станом на зараз наша готовність не зменшилася”, – заявила вона.

Із її слів, щойно буде озвучена дата завершення карантину, відразу оголосять дату проведення пробного тестування.

“Пробне ЗНО обов’язково відбудеться у форматі особистої участі, хоча зараз є дуже багато інформації, що пробне проведують в онлайн-форматі. Це не зовсім правильна інформація. Пробне ЗНО відбудеться напередодні основної сесії ЗНО у звичному для всях форматі, коли учасник зможе прийти в пункт тестування, зможе знайти себе у списку, знайти своє місце в аудиторії, зможе повністю апробувати процедуру.

А в онлайн-форматі десь приблизно в середині квітня УЦОЯО зробить щось на зразок інформативних чи навчальних відео, які дадуть уявлення про пробне тестування суто заради інформування потенційного учасника”, – пояснила Алла Корнейко.

Адже, як наголосила вона, усі учасники, які реєструються на пробне, отримують можливість ознайомитися із процедурою проходження тестування. Ідучи на основну сесію, вони точно знають, що їх чекає, а це дуже важливо.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*