Очільник волинської “Укрпошти” відреагував на заяву щодо “поштового рабства” листонош села Мельники

26.04.2017 / Новини

“Укрпошта” перебуває в процесі трансформації та впровадження змін.

А переведення на неповні ставки пояснюються, скоріше, не вимогою виплачувати мінімальну зарплату 3 200 грн, а об’єктивною, на жаль, картиною зменшення населення в сільській місцевості, – пояснив директор Волинської дирекції ПАТ “Укрпошта” Іван Шевчук.

Про це інформує “Конкурент”.

Також у волинській філії “Укрпошти” зазначили, що спостерігають процеси зменшення письмової кореспонденції та передплати друкованих видань.

Читайте також: Мельники: листоноші звільнилися, бо не витримали поштового рабства (ФОТО)

“Електронна пошта, соціальні мережі, можливість читати пресу он-лайн – скорочують не тільки доходи поштового оператора, а й навантаження на окремо взятого листоношу. На сьогодні сільське поштове відділення – це 4,9 посилки та 56 конвертів на місяць, тобто приблизно 2 конверти на день. Іноді обсяги і специфіка роботи в сфері поштового зв’язку не дозволяють утримувати працівника на умовах повного робочого часу (тобто цілої штатної одиниці). Крім того, тільки за надання послуг з передплати та доставки друкованих видань нижче їхньої собівартості Укрпошта в 2017 році розрахунково втратить близько 150 млн грн”, – сказано у повідомленні.

Тому доводиться зменшувати навантаження працівників.

“Ми провели роз’яснювальну роботу і попередили про скорочення навантаження 440 співробітників дирекції. Семеро з них, тобто 2 % – не погодились і звільнились. Цифра в 2 % свідчить не про глобальні звільнення чи скорочення, а про робочий процес, в ході якого, як і на будь-якому підприємстві, одні працівники звільняються, інші – приходять на їх місце, існує певна плинність кадрів”, – пояснюють в “Укрпошті”.

Ситуацію можна змінити, активно розвиваючи інші сегменти послуг, такі як фінансові послуги, доставка посилок, роздрібна торгівля, над чим зараз активно працюють.

Наприклад, зростання доходів за надання послуги прискореної пошти “Укрпошта Експрес” у квітні поточного року порівняно з березнем становить 45 %.

Обсяги каталожної торгівлі в 4 кв 2016 року порівняно з аналогічним періодом 2015 року зросли у 6,5 разів.

“У мотиваційній програмі співробітників Укрпошти передбачено певний відсоток – винагороду за надання таких послуг. Тобто листоноша чи оператор може скористатись можливістю заробітку і отримати додаткові кошти. В наших інтересах забезпечити співробітникам повне навантаження, тим самим забезпечивши доходи компанії і гідну заробітну плату колегам”, – зазначили у філії підприємства.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*