Очільник Волинської митниці спростував чутки про “перешкоди” для “євроблях”

22.05.2018 / Новини

 Віктор Кривіцький заявив, що інформація про нібито перешкоди з боку митників, які вони чинять під час руху через кордон авто на єврономерах, – не відповідає дійсності.

“Впродовж двох останніх місяців наростає хвиля інформаційного ажіотажу навколо автомобілів з іноземною реєстрацією, ввезених на митну територію України в режимах «транзит» або «тимчасове ввезення». Не оминула ця лавина інсинуацій, маніпуляцій, а іноді й відвертої брехні і Волинську митницю. Мережу Інтернет та сторінки Facebook заполонили надумані звинувачення, радикальні заклики та провокативні повідомлення про обставини, які насправді не мають статусу об’єктивних фактів”, – йдеться в повідомленні на сторінці посадовця у Facebook.

“Активісти одної з громадських організацій, зокрема, для особистих репутаційних вигод і розширення своєї мережі, заявляють про намір вчиняти перешкоди для роботи митників у пунктах пропуску через державний кордон України. Підставою своїх акцій вони називають інформацію Міністерства закордонних справ України “Щодо контролю за ввезенням в Україну автомобілів з литовською реєстрацією» від 26 квітня 2018 року”.

“Що стосується теми інсинуацій, свою позицію стосовно автомобілів з іноземною реєстрацією митниця неодноразово офіційно озвучувала перед громадськістю. В тому числі – на засіданні Громадсько-консультативної ради платників податків Волинської області. Ця позиція полягає в неухильному виконанні вимог чинного законодавства та у розумінні необхідності врегулювати його прогалини в конституційний спосіб. Тобто, шляхом внесення змін у нормативно-правове поле, що є компетенцією Верховної Ради України”, – додав він.

“Стосовно провокативних заяв та фейків, посадові особи Волинської митниці у межах своєї компетенції постійно вживають заходів із належного виконання вимог законодавства з питань державної митної справи, безпечного проходження митного контролю та уникнення черг у пунктах пропуску. Налагоджена належна взаємодія з відповідними підрозділами органів охорони державного кордону з метою забезпечення громадського порядку в зонах митного контролю”, – завершив допис Віктор Кривіцький.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*