Очільник ТМО Любомльського та Шацького районів просить виділити майже 4 млн гривень на медобладнання

07.09.2017 / Новини

Депутати Волинської обласної ради під час чергової сесії, пленарне засідання якої відбувається сьогодні, 7-го вересня, підтримали запит щодо виділення коштів на придбання нової медтехніки для ТМО Любомльського і Шацького районів.

Генеральний директор територіально-медичного об’єднання Володимир Дибель озвучив  до Володимира Гунчика запит від жителів Любомльського і Шацького районів, а також медичних працівників із надання первинної і вторинної медичної допомоги.

“Раніше ви пообіцяли виділення коштів на придбання обладнання для ТМО Любомльського і Шацького районів. На даний час є нагальна потреба у купівлі комп’ютерного томографа та цифрового флюорографа для проведення обстеження жителів двох районів”, – розпочав Володимир Юрійович.

Як він зазначив, жителі двох районів щодня потребують обстеження на комп’ютерному томографі і їм щодня доводиться звертатися у інші медичні заклади області. А це долання відстані більше, ніж 70 кілометрів. Крім того, не всі вони можуть дочекатися черги для обстеження. А ефективне лікування відбувається не тільки завдяки своєчасній діагностиці, а й своєчасному наданні медичної допомоги.

“До того ж, у нас застарілий флюорограф і він не відповідає сучасним вимогам, а також є високо затратним в обслуговуванні. Тому ми просимо вас виділити для придбання КТ 3 млн 500 тисяч гривень та 450 тисяч для придбання флюорографа”, – йшлось у запиті.

Депутати обласної ради проголосували більшістю (40 голосів) за запит щодо виділення коштів на придбання медтехніки.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*