Очільник польського уряду записав відеозвернення про скандальний закон (ВІДЕО)

05.02.2018 / Новини

Канцелярія прем’єр-міністра оприлюднила спеціальний відеоролик англійською мовою, присвячений історії Польщі в період Другої світової війни.

У ньому виступає глава польського уряду Матеуш Моравєцький, а його звернення проілюстровано архівними матеріалами та знімками, пише “Польське радіо”.

Прем’єр-міністр каже, зокрема, про те, що “Польща була першою жертвою Третього Рейху, а смерть і страждання в нацистських німецьких концтаборах були спільною долею євреїв, поляків і членів багатьох інших народів та етнічних груп”. Очільник уряду також наголошує, що Польща опинилася під німецькою і совєтською окупацією, і майже кожна польська сім’я втратила під час війни когось зі своїх близьких.

Матеуш Моравєцький додає, що заперечення Голокосту є фальшуванням історії, так само як применшення відповідальності справжніх авторів злочинів і приписування її жертвам. “Ми хочемо боротися з брехнею в кожній формі”, – декларує прем’єр-міністр. Як пояснює глава уряду, саме таким був намір внесення змін у закон про Інститут національної пам’яті.

Ухвалена обома палатами польського парламенту новелізація закону про ІНП викликала широкий резонанс, зокрема, в Ізраїлі, США, а також в Україні.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*