Очільниця Шацького нацпарку побувала на Координаційній раді в Польщі (ФОТО)

24.05.2019 / Новини

16-17 травня відбулося IV засідання Координаційної ради транскордонного біосферного резервату “Західне Полісся” на території Влодавського повіту (Республіка Польща).

Засідання відбулося за участі заступника міністра екології та природних ресурсів України Василя Полуйка, директора департаменту екомережі та природно-заповідного фонду Віктора Кліда, начальника управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА Дмитра Новохатського, голови Шацької РДА Василя Голядинця, директора Шацького НПП Марії Христецької та представників БР Польщі та Білорусі.

Про це інформують у прес-службі Шацького національного природного парку.

Директор ШНПП звітувала про підсумки роботи за 2018 рік згідно з ухвалою Протоколу V засідання Координаційної ради ТБР «Західне Полісся». Зокрема, вона зазначила, що в підзвітному році було проведено ботанічні дослідження щодо активної охорони локалітетів берези низької і товстянки звичайної та гідробіологічні дослідження з метою оцінки якості озерних вод. Шацьким БР обстежено стан обводнення меліоративної мережі території резервату з метою вивчення міграційних шляхів вугра європейського. Було проаналізовано екологічний стан озерних екосистем БР та вартість заходів щодо відновлення їх гідрологічної ролі.

Марія Христецька наголосила, що технічна меліорація водойм шляхом видобутку донних відкладів (сапропелю) є єдиним заходом відновлення замулених та відмираючих озер. Крім того, вона окреслила орієнтовні етапи та потреби у фінансових ресурсах для реалізації проектів відновлення озерних екосистем.
Відповідні звіти представили також представники БР “Західне Полісся” та БР “Прибузьке Полісся”.

На засіданні Координаційної ради було визначено стратегію розвитку на 2019 рік та затверджено план заходів.

По завершенню засідання учасники мали змогу ознайомитися з природничими та культурними цінностями БР “Західне Полісся”.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*