Очільник Волинської митниці подякував “Аверсу” за спростовану дезінформацію про бурштин

06.06.2019 / Новини, Статті

В ефірі телеканалу «Аверс» 3-го червня вийшов сюжет «Схема заробітку волинських митників на контрабанді». У ньому врешті-решт, через місяць масованого просування в інформаційному просторі фейку про 1,3 тонни бурштину, який ніби-то волинські митники пропустили у Польщу через митний пост «Ягодин», спростовано цю недостовірну інформацію.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Журналістські провокативні манери у розслідуванні фейку призвели до масштабного розголосу і вірусного поширення неправдивої інформації всеукраїнськими ЗМІ, – вважають у фіскальній службі.

«Я дякую журналістам, що вони самостійно розібралися і спростували свою попередню дезінформацію, – прокоментував сюжет в.о. начальника Волинської митниці ДФС Євгеній Шелігацький. – Проте в новій версії історії про травневий бурштин все ж залишаються дрібні неточності. Думаю, що вони пов’язані з правовою безграмотністю автора сюжету.

Йдеться про ухвалу слідчого судді про обшуки в Ягодині, пов’язані із підозрою слідчого військової прокуратури у пропуску 500 кг бурштину. Справа в тому, що підставою для підозри слідчого стала первинна інформація тих самих журналістів. Майже не щодня вони викидали в ефір спотворені та неперевірені дані».

Нині з публікації на польському сайті відомо, що у травні 2019 року з вантажного автомобіля з українським експортом польські митники в Дорогуську вилучили рекордну за кілька останніх років партію бурштину вагою 400,45 кг. Волинська митниця ДФС розпочала службові розслідування. Управлінські рішення будуть прийматися в установленому законодавством порядку після їх завершення.

«У контексті всього викладеного, на хвилі інформаційних провокацій зі псевдомінуваннями, які ширяться містами України, закликаю усіх, особливо журналістів, до критичного та об’єктивного ставленнядо інформації з анонімних, офіційно непідтверджених або суб’єктивно вмотивованих джерел. Несерйозне ставлення інколи веде докритичнихнаслідків, – підсумував в.о. начальника Волинської митниці ДФС Євгеній Шелігацький.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*