Обшуки на нововолинській шахті: є затримані за незаконний продаж вугілля

30.07.2020 / Новини

На одній із шахт Нововолинська тривають слідчі дії та обшуки у кабінетах посадовців. Правоохоронці зафіксували факт незаконної реалізації вугілля та підробки накладних.

Про це Суспільному розповіла речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук.

Двох посадовців шахти вже затримали. За версією слідства, вони завдали державі збитків на понад 500 тисяч гривень.

Одного із посадовців шахти застали під час отримання чергової суми “відкату” у розмірі 23 тисячі гривень за кам’яне вугілля, яке було незаконно реалізовано та відвантажено, – каже речниця волинських правоохоронців.

Слідчі встановили, що чоловіки вносили до товарно-транспортних накладних більші об’єми завантаженого гірниками вугілля. Фактичне відвантаження вугілля становило на 20-25 тонн більше, ніж зазначалося у підроблених документах. У кабінеті одного із посадовців вилучили гроші.

Посадовці організували незаконну діяльність щодо внесення до завідомо недостовірних відомостей про об’єми завантаженого кам’яного вугілля та показники рівня його зольності. Окрім цього, фігуранти вимагали неправомірну вигоду за здійснення своєї незаконної діяльності.

Проти посадовців порушили два карних провадження. Йдеться про привласнення, розтрату майна, зловживання службовим становищем та одержання неправомірної вигоди службовцем. Яке покарання загрожує затриманим у поліції не уточнюють.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*