Обранців просять навести лад з виділенням ділянок поблизу Світязя

04.04.2018 / Новини

Працівники ГУ Держгеокадастру в області вважають, що лише вони можуть розпоряджатися землями на території Світязької сільради.

Про це  під час пленарного засідання 19 сесії Волинської облради 4 квітня зазначив депутат Володимир Кучер, – повідомляє ІА Волинські новини.

У запиті до голови ОДА депутат Володимир Кучер повідомив, що до нього звернулися депутати та голова Шацької районної ради.

Вони просять посприяти у вирішенні питання оформлення права власності на земельні ділянки колишнього сільськогосподарського кооперативу “Світязь” на території Світязької сільради. Цей процес затягнувся ще з 2004 року. У 2015 році вирішили надавати ці землі на загальних підставах, однак ГУ Держгеокадастру в області почало відмовляти у наданні цих земель, мотивуючи це тим, що начебто потрібна експертиза землевпорядної документації.

Питання розглянули у рамках профільної комісії Шацької райради, але ГУ Держгеокадастру надалі відмовляло в погодженні ділянок, пояснюючи, що потрібне погодження з ОДА. Водночас, ділянки поблизу озера Світязь ГУ Держгеокадастру неодноразово раніше надавало без таких погоджень.

Отже, зі слів депутата, потрібно наводити лад, адже представники ГУ Держгеокадастру вважають себе “царьками” землі, начебто лише вони мають право її розподіляти, а не “прості смертні”.

Депутати облради підтримали запит.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*