Обранці надумали переробити генеральний план Шацька

26.05.2016 / Новини

Відбулося чи не найбільш тривале за останні роки засідання сесії селищної ради. Провів його голова Шацької селищної ради Сергій Віннічук.

Про це пише Шацький край.

Майже вісім годин із двома перервами тривало пленарне засідання, протягом якої депутати розглянули 42 питання. Причина накопичення питань, а звідси – й тривала робота сесії – проміжний період створення об’єднаної територіальної громади, що тривав півроку та протягом якого призупинялися усі рішення щодо надання земель у власність чи оренду.

А вже тепер до розгляду земельних питань Шацька та села Мельники долучилися ще й території колишніх сільських рад – Прип’ятської та Самійличівської, які увійшли до складу об’єднаної територіальної громади. Відповідно й сесійна зала була вщент заповнена людьми. Також участь у роботі сесії взяли Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, та Сергій Сидорук, перший заступник голови Шацької РДА.

Депутатами було прийнято рішення дати згоду на розробку генерального плану смт Шацьк, оскільки старий його варіант, розроблений ще у 70-х роках минулого століття, вичерпав свій ресурс.

Як зазначив Ярослав Крат від жителів селища на кожну сесію надходить чимало заяв на будівництво, а місць для цього в межах населеного пункту катастрофічно не вистачає. Розробка генплану передбачатиме розширення меж населеного пункту, інвентаризацію усіх наявних земель та дасть можливість вирішити питання із наданням земель для забудови. Окрім того, в межі селища увійдуть деякі землі за межами населеного пункту, які тепер активно роздаються управлінням Держгеокадастру, та будуть у підпорядкуванні громади.

Також депутати заслухали та затвердили зміни до селищного бюджету, якими збільшено видатки на органи місцевого самоврядування.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*