Обрали голову профспілки освітян Шацького району (ФОТО)

30.12.2019 / Новини

Однією з найбільш потужних профспілкових організації району є освітянська профспілка, котру вже 15 років незмінно очолює Катерина Редько.

18 грудня у Шацьку відбулася звітно-виборна конференція Шацької районної ради профспілки працівників освіти і науки, профкомів первинних профспілкових організацій установ і закладів освіти, участь в якій взяли її голова Катерина Редько, начальниця відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА Людмила Єрофєєва, виконуюча обов’язки голови Шацької ОТГ, секретар Людмила Цевух та начальник гуманітарного відділу громади Анатолій Павлей, а також поважний гість – голова обласної профспілки працівників оствіти Василь Грановський, – передає Район Шацьк.

Головувати на звітно-виборчій конференції делегати довірили Олені Моніч.

Найперше про роботу районної профспілки працівників освіти у 2014-2019 роках відзвітувала Катерина Редько.

Так, станом на 1 січня 2019 року організація Профспілки працівників освіти і науки об’єднує 27 первинних профспілкових організацій та 734 членів, з них 138 – пенсіонерів.

Не стояли осторонь у профспілці щодо захисту основних трудових і соціальних прав громадян, що є одним з найактуальніших на сучасному етапі. Так, районна рада профспілки щорічно бере участь у формуванні бюджетів освіти, направляючи конкретні пропозиції до органів державної влади і місцевого самоврядування всіх рівнів.

Щорічно направляють листи про планування коштів в бюджеті району для оздоровлення обслуговуючого персоналу. В результаті активних дій і єдності всіх ланок профспілки частково відбувалося підвищення заробітної плати педагогічним працівникам, обслуговуючому персоналу.

У зв’язку зі збільшенням у 2019 році розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб до 1921 гривні з 1 січня 2019 року підвищено на 9% розмір посадових окладів за всіма тарифними розрядами.

Наслідком прийняття владою таких рішень стало збільшення у 2019 році посадового окладу педпрацівника найнижчої кваліфікаційної категорії до рівня 3655,3 гривні, що у 1,9 раза перевищує прожитковий мінімум для працездатної особи.

За останні роки райрада профспілки забезпечувала соціальне партнерство з органами влади, Шацькою селищною та сільськими радами, депутатами всіх рівнів.

Листи і звернення, інформації і доповідні з актуальних питань освітянської галузі та соціально-економічного становища її працівників направляються до Президента України, Верховної Ради України і Кабінету Міністрів, Міністерства освіти і науки, ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, обласної державної адміністрації та ради, районної адміністрації та ради.

Районна профспілка постійно дбає про підвищення активності правозахисної діяльності профкомів, надаючи безкоштовну юридичну допомогу членам Профспілки, представляють їх інтереси в органах, які розглядають трудові спори. За останні чотири роки у райраді Профспілки розглянули понад сотню усних звернень членів профспілки, надали їм усні консультації, підключаючи до цього юрисконсульта обкому профспілки.

Профспілка в усі часи дбала і дбає про здоров’я працівників освіти і їх дітей. Фінансування оздоровлення дітей проводиться з бюджетів батьківської доплати і профспілкового бюджету. Особлива увага приділяється збереженню та подальшій роботі табору «Супутник» на озері Світязь. За 2015-2019 роки оздоровлено дітей і освітян-переможців конкурсу «Учитель року».

Окрім того, Катерина Ркдько розповіла про культурно масову роботу профспілки, спортивно-оздоровчу роботу серед працівників освіти і членів їх сімей. Зокрема, за спільним рішенням обласного управління освіти і науки і обкому Профспілки через рік проводяться спартакіади і щорічно проводяться туристичні змагання.

Команда освітян-туристів, сформована БДЮТ, є постійними учасниками туристичних змагань, а в 2017 році команда туристів відділу освіти також брала участь на обласних туристичних змаганнях. Профспілки щорічно команда освітян бере участь в обласних туристичних змаганнях.

Василь Грановський подякував районній профспілці за роботу, окреслив, які завдання стоять перед профспілкою на сучасному етапі.

Людмила Єрофєєва акцентувала увагу на соціальному партнерстві у вирішенні різних освітянських питань, підвищенні якості освіти, матеріальному забезпеченні навчальних закладів та інших питаннях освітянської галузі.

Відзначив роботу Профспілки в умовах проведення децентралізації та об’єднання громад начальник гуманітарного відділу Шацької ОТГ Анатолій Павлей.

Наостанок делегати проголосували за обрання голрви районної ради профспілки. Вкотре довірили цю почесну місію Катерині Редько. А її заступником одноголосно обради Олену Моніч.

 

 

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*