Об’єднані громади вже відчули “смак” самостійності, – Гунчик

26.09.2016 / Новини

Стартує підготовка до нового бюджетного року.

Володимир Гунчик в інтерв’ю Волинському інформаційному порталу розповів чого чекати Волині і чи не перекинуть на місця нові повноваження а відповідно й фінансові зобов’язання.

“Звичайно, перекинуть. Для того і децентралізація. Питання в тому, що, якщо ці зобов’язання перекинуть і дадуть можливість забезпечити їх виконання за рахунок адміністрування податків, збільшення функціоналу, повноважень, то це нормально. Якщо ж просто перекинуть, бо воно не поміщається в державний бюджет, то це не нормальна тенденція”, – зауважив волинський керманич.

На переконання Гунчика, принцип децентралізації незворотний.

“Навіть якби зараз Верховна Рада, Кабінет Міністрів або Президент хотіли його повернути, це вже неможливо. Тому що створені перші громади, які відчули смак самостійності і починають відчувати відповідальність.Але, як завжди, при прийнятті будь-яких документів виникають парадокси, що хтось хоче за рахунок когось. Тому я повернуся до розмови про наших народних депутатів. Шановні мої колеги, під час прийняття закону про бюджет 2017 року думайте про громаду, яка вас делегувала у Верховну Раду, відстоюючи перш за все її інтереси і інтереси в цілому. І тоді все буде добре”, – резюмував Володимир Гунчик.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*