Обговорили питання надання первинної медичної допомоги в Шацькому районі

20.09.2019 / Новини

10-го вересня на засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Шацької районної ради обговорили питання надання первинної медичної допомоги в Шацькому районі.

Про це інформують на сторінці Шацької райради в соцмережах.

Катерина Жданова-Кузько — медичний директор ЦПМСД Шацької районної лікарні, проінформувала присутніх на нараді про хід медичної реформи у районі.

Вона розповіла, що фінансування первинної ланки здійснюється відповідно до наданих послуг: cкільки медичний заклад надасть послуг – стільки отримає коштів від Національної служби здоров’я. Є пересторога щодо зменшення фінансування ШРЛ.


Оскільки, на жаль, нещодавно відійшов у вічність лікар Валерій Савчук і, як наслідок, близько 2 тисяч осіб, залишилися без сімейного лікаря. Але на сьогодні до роботи приступила молодий спеціаліст – лікар загальної практики-сімейний лікар Ніна Хащова, тобто пацієнти, які на даний час ще не уклали декларацію із сімейним лікарем, мають можливість це зробити. Тому, сподіваємося, що ситуація стабілізується.


Медичний директор ЦПМСД повідомила, що в Шацькій районній лікарні на постійній основі працюватиме лікар-хірург, активно вирішуються інші питання щодо кадрового забезпечення лікарні.


Є певні проблеми із матеріальним забезпеченням лікарні.На даний час є необхідність у придбанні нового цифрового флюорографа. Той, на якому працювали раніше, старий і не відповідає сучасним стандартам і вимогам.

Поки вирішуватиметься фінансове питання купівлі, до Шацька запросили пересувний флюорограф з Волинського тубдиспансера, який за графіком об’їжджає села Шацького району і обстежує всіх бажаючих. Медики просять використати можливість, адже флюорографію кожному потрібно робити раз у рік.


Сільські голови також підняли питання щодо черг до сімейних лікарів. Медичний директор повідомила, що запущено процедуру електронного запису до лікаря телефоном. Це допоможе уникнути черги і приходити до лікаря на заздалегідь визначену годину. Аби отримати первинну медичну допомогу, можна записатися на прийом до сімейних лікарів, терапевта і педіатра, зателефонувавши до лікарні.


Для запису у робочі дні звертатись за телефонами:

•стаціонарний (03355)20265;
•мобільний 097 072 18 49; 066 658 20 37.


Для запису у вихідні, святкові дні та у нічний час – за телефоном:
•(03355)29074.

Під час наради також було обговорено з головами сільських рад інші питання, зокрема, підготовку до опалювального сезону сільських ФАПів, закупівлі дров тощо.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*