Низка пільговиків взагалі не отримають грошові виплати, – експерт

23.03.2018 / Новини

Монетизація пільг на проїзд запрацює через два місяці.

Однак, якщо процедура верифікації буде достатньо складною, а вигода – маленькою, багато пільговиків взагалі не отримають грошові виплати, прогнозує експерт з транспортних питань Віктор Медвідь, – повідомляє 24 канал.

Читайте також: Монетизація пільг на проїзд: як це працюватиме

Справа в тім, що 14 березня Кабмін затвердив заміну пільг на проїзд грошовими компенсаціями. Люди замість безплатного користування громадським транспортом отримуватимуть гроші, якими розплачуватимуться. Однак, перший етап – верифікація пільговиків. Це робитиметься, щоби відсіяти “зайців”, говорять в уряді.

Якщо будуть складнощі з верифікацією, 90% людей відмовляться від оформлення пільг. І держава просто лишить кошти собі. Це розраховано на економію бюджетних коштів і продиктовано перш за все політикою лібералізації економіки. Надалі жодних пільг не буде. У перспективі все буде за жорсткими ринковими вимогами,– вважає Медвідь.

На його думку, від впровадження монетизації виграють перевізники, виручка яких зросте мінімум на 10%. І звісно ж, держава. Покращенням постанови займатиметься Мінсоцполітики. Відтак спрощення процедури верифікації – основне завдання уряду, наголосив експерт.

“Більшість пільговиків – пенсіонери. Для них і оформлення субсидій – психологічна травма. А якщо ще й займатись оформленням додаткових пільг… Багато хто цього просто не робитиме. Тому верифікація має проходити у максимально простому вигляді, щоби не лише перевізники виграли, але й пільговики”, – додав Медвідь.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*