Нововведення щодо євроблях: за що можуть оштрафувати і вилучити авто

29.06.2018 / Новини

Згідно з останніми нововведеннями Кабміну, поліція отримує доступ до бази даних незареєстрованих авто.

Генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко роз’яснив суть останніх нововведень Кабміну.

– Згідно з постановою КМУ №1388 всі авто, завезені в Україну в режимі тимчасового ввезення терміном більше ніж на 90 днів, підлягають реєстрації в СЦ МВС і в разі їх не реєстрації в ці терміни вважаються “не зареєстрованими”. Відповідно їх водіїв поліція зобов’язана штрафувати за статтею 121 КПАП ч. 6 та 7 (1 – й раз – штраф 170 грн., повторно – штраф 255 грн. і примусове вилучення авто). Усе начебто просто, але тільки ця норма раніше не виконувалася.

Тепер поліція отримує з бази Інспектор-2006 дані про всі авто, які знаходяться в країні понад 90 днів та не зареєстровані у зазначені терміни. Співробітники поліції мають повне право вводити ці дані в систему Рубіж, яка зчитує номер проїжджаючого авто і повідомляє про його перебування у базі розшуку незареєстрованих авто.

У такому разі у поліції є законні підстави зупинити це авто і, не вимагаючи пред’явлення митних документів, штрафувати за пересування на незареєстрованому в установленому порядку автомобілі, – написав Назаренко у Facebook.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*