«Нововолинську потрібен стратегічний план розвитку», – громадська думка

26.06.2020 / Відео, Новини

У прямому ефірі телеканалу «Аверс» говорили про перспективи розвитку Нововолинська. Борис Карпус, громадський діяч та помічник нардепа Ігоря Гузя розповів, що місту потрібні зміни, адже влада Нововолинська «провалила» багато завдань.

Головні тези ефіру: “У місті потрібні зміни давно, вони назріли, ми це відчуваємо, бо вже далі так не можна. Рівень злочинності, який є в Нововолинську, рівень екології, забрудненості… Нема нормального парку, відпочинкових зон… Більше 30 років при владі один і той самий міський голова і видно, що він не задовольняє територіальну громаду міста”,- розповів на офіційній сторінці Борис Карпус у фейсбуці.

Влада Нововолинська провалила довіз медиків на роботу у період карантину, вважає Карпус.

“Медики не змогли потрапити на своє робоче місце. Судячи з перепалки міського голови Сапожнікова з головами Поромівської і Литовезької ОТГ, вони не змогли домовитися про перевезення людей… Шкільний автобус громада виділяла, але на другий місяць карантину всі побачили, що медиків не довозять. Це можна було вирішити одним постом у Фейсбуці – створити волонтерський рух. Просто міська влада не захотіла. І це такі рішення, які лежать на поверхні”.

У Нововолинську немає бюджету участі, сказав Карпус. Він зазначив, що в інших містах обласного значення вони є.

“Там люди можуть своє бачення розвитку міста втілити в життя, а ми – ні”.

Щодо дієвості системи відеоспостереження Нововолинська, то гість студії назвав її недосконалою, адже не зрозуміло, хто повинен її обслуговувати.

Немає системності не тільки в підході до окремих питань, а й до розвитку інфраструктури. Нововолинську потрібен стратегічний план розвитку, впевнений Карпус.

“Стратегічне планування – моя улюблена тема, бо я навчався у Польщі десять років тому і писав наукову роботу, порівнюючи стратегічне планування Польщі і які виклики вона ставить перед Україною. Чотири роки працював в управлінні економічної політики та інвестицій. І весь цей період намагався донести думку, що нам потрібен стратегічний план розвитку міста, щоб зрозуміло було, куди ми рухаємось”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*